Vrijdag 7 oktober

Straks wonen 28 studenten in duurzame studio’s aan de Nieuwe Keizersgracht

Voor Woonstichting Lieven de Key realiseert B2 Restauratie 28 zelfstandige studentenwoningen verdeeld over drie rijksmonumentale Amsterdamse grachtenpanden. De woningen in de historische panden aan de Nieuwe Keizersgracht worden geheel gasloos.

Na het uitvoeren van het funderings- en gevelherstel, vindt nu de intensieve verbouwing plaats met veel respect voor de historie en tegelijkertijd aandacht voor de toekomst. De 28 unieke studio’s hebben elk een aparte indeling, ontworpen door architect Vincent Smulders.

De transformatie verloopt voorspoedig. De woningen worden verduurzaamd met behoud van de monumentale waarden. Het isoleren vindt aan de binnenzijde plaats zodat de bestaande dakpannen en monumentale ramen worden behouden. Door het warmteterugwinningsventilatiesysteem wordt koude buitenlucht verwarmt met warme lucht die de woning uitgaat. Zo gaat bijna geen warmte verloren. De zonnepanelen op het dak leveren stroom voor gemeenschappelijke voorzieningen als de warmtepompen en elektrische radiatoren in de woningen.

De komende maanden is de onze vakmensen druk bezig om de woningen klaar te maken voor de toekomstige bewoners. De laatste werkzaamheden vinden in maart 2023 plaats, waarbij ook de binnentuin duurzaam wordt heringericht.