Zeemanskerk (Rijksmonument) – Oudeschild Texel

In oude glorie hersteld

Opgeleverd
2022

Groots onderhoud interieur en dakrestauratie
aan de Zeemanskerk

Monumentale panden behouden voor de toekomst. Van binnen en van buiten. Met de juiste materialen, de juiste mensen en de juiste technieken. Daar ligt de kracht van B2 Restauratie. Zo hebben we ook de Zeemanskerk te Oudeschild op Texel onder handen genomen.

Gietijzeren kerkramen
Een onderdeel van de werkzaamheden aan de Zeemanskerk is de restauratie van de gietijzeren kerkramen. Met liefde voor het vak en oog voor detail zijn de kerkramen uitgenomen en naar het vaste land vervoerd. De kerkramen zijn bij De Boer & De Groot civiele werken b.v. gestraald en gerepareerd waarna het geheel is geconserveerd.

Werkzaamheden
B2 heeft van dit rijksmonument uit 1650 buitenom het complete dak gerestaureerd. Ook heeft er binnen de kerk groot onderhoud aan het interieur plaatsgevonden. Met een vloerreconstructie, constructief houtherstel en restauratie aan de gietijzeren ramen is de kerk grondig aangepakt.

Wil je meer lezen over de werkzaamheden? De Texelse Courant heeft een mooi artikel geschreven over de restauratiewerkzaamheden die wij hier hebben uitgevoerd.

Bekijk hieronder ook de projectvideo van de Zeemanskerk en de Waddenkerk op Texel.