Schimmelstraat 21-25 – Amsterdam

Hoogwaardige renovatie huurwoningen

Opgeleverd
2022

Renovatie 3 Amsterdamse panden
met 9 (huur)woningen

Het project betreft de renovatie van drie panden in de Bellamybuurt in stadsdeel West in Amsterdam. De panden zijn gebouwd in 1880 en maken deel uit van een bouwstroom van zes panden. De panden zijn aangemerkt als orde 2 panden. Dat betekent dat de gevels beeldbepalend zijn en dus monumentaal.

De panden zijn voorzien van een zadeldak. De panden op nummer 21 en 23 hebben aan de straatzijde een schilddak voorzien van een dakkapel. De straatgevels van deze panden worden beëindigd door een doorgaande lijst. Het pand op nummer 25 heeft een tuitgevel die versierd is met een fronton.

De woningen op de 1e en 2e verdieping van de nummers 23 en 25 beschikken over een balkon aan de tuingevel. De woningen op de 1e en 2e verdieping van nummer 21 hebben aan de tuingevel een Frans balkon gekregen.

Bij de renovatie is de fundering vernieuwd en zijn de huurwoningen vanaf het casco geheel opnieuw opgebouwd. Het energielabel voor gebouwen is verbeterd tot label A.

 

Opdrachtgever: Woningstichting Rochdale | Architect: Kruunenberg Architecten | Ingenieursbureau: Constructiebureau Tentij | Uitvoering: B2 Restauratie