Vrijdag 25 november

Eervolle tweede plaats voor Het Meterhuis!

Het Meterhuis heeft ruim 15% van de publieksstemmen voor de Lieven de Key gekregen en eindigt daarmee eervol op de tweede plaats. Dinsdagavond 22 november werden de winnaars bekend gemaakt van de prijs voor het meest spraakmakende project van Gemeente Haarlem, dit jaar met het thema monumentenzorg en erfgoed. De Koepel won de Lieven de Key Penning èn de publieksprijs.

Uit het juryrapport: “De jury is gecharmeerd van de manier waarop de ruige industriële sfeer van het gebouw en met name de ‘ruïneuze’ kopse gevel behouden zijn, terwijl een nieuw functie aan het complex is gegeven. De heldere en basale architectonische ingreep eerbiedigt het complex – geen monument – maar blijkt ook kwetsbaar. Zo zijn vides wegbezuinigd en ontbreekt de afwerking. Wie uitzoomt, ziet echter een plek die door de stad is omarmd; een rafelrand van de stad is veranderd in een bruisend gebied.”

Bas Snoek, bedrijfsleider B2 Restauratie: “Ik zou het willen omschrijven als een tweede prijs met een gouden randje. We feliciteren alle betrokkenen bij De Koepel en willen iedereen bedanken die op het Meterhuis heeft gestemd.”